Nádivky a nákypy

Zapečená jablka

27.11.15 ApiAstrum 0 Comments

Převzatý recept od mé oblíbené a velmi inspirativní Evy Francové. Naprosto úžasné a rychlé, moc doporučuji!


10-15 jablek (podle velikosti pekáčku)
kokosový olej
mletá skořice
strouhaný kokos
rozinky (já neměla tak jsem použila kustovnici)
kešu oříšky nebo vlašáky
agávový sirup
3-5 vajec (podle velikosti pekáčku)
obilné mléko

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenoučké plátky na struhadle. Pekáček vytřeme kokosákem a tvoříme vrstvy jablek, každou vždy posypeme kokosem, skořicí, kustovnicí a lehce pokapeme sirupem. Končíme vrstvou jen z jablek. Vejce rozšleháme s troškou mléka a jablka zalijeme. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Je to výborné teplé i studené, jen to chce do druhého dne sníst!

0 komentářů: