Indická kuchyně,

Heřmánkovo-kurkumový večerní čaj

27.11.15 ApiAstrum 0 Comments

Kurkuma do čaje? Cože? V Indonézii a Indii je to zcela běžné a pije se tam pravidelně, udržuje to totiž játra a žlučník v kondici. Napomáhá také při léčení rýmy, kašle a při bolestech v krku. Působí totiž jako antiseptikum
Teplý heřmánkový čaj je skvělý pomocník na usínání, má uklidňující a antibakteriální účinky. Kokosový olej se řadí k superfoods a má dlouhý výčet pozitivních účinků na zdraví, zázvor zase výborně prohřívá.
Ideální je použít čerstvý nastrouhaný zázvor i kurkumu-tu jsem u nás ale ještě neviděla, možná se dá sehnat někde v Praze....


1l vody
2 vrchovaté lžíce sušeného heřmánku
1 lžička kokosového oleje
1/2 lžičky sušené kurkumy
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1/4 lžičky skořice
1,5 hrnku rostlinného mléka
med na doslazení

Vodu s heřmánkem, olejem a kořením přivedeme k varu, odstavíme a přiklopíme na 5 minut. Pak nalijeme mléko a scedíme do hnků, kde osladíme medem podle individuální chuti. Nezdá se to ale chuť je naprosto úžasná (s medem)! Teď už jen posedět na klidném a útulném místě, v tichu a klidu popíjet čaj a prociťovat, jak se tělo prohřívá uvolňuje a zbavuje napětí :) Dobrou noc a sladké sny.
Inspirováno zde.

0 komentářů: