Čočka,

Čočka na kari s mrkvemi a pomerančem

5.12.15 ApiAstrum 0 Comments


1 velká cibule
ghí
prst čerstvého zázvoru
400g mrkve
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička curry mild nebo ostré
trochu čerstvě mletého pepře
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
300ml vývaru nebo vody
hrst zelené natě (cibulová, celerová, petržel....)

1 velký pomeranč

Čočku propláchneme vodou a neosolenou vaříme asi 10-15min, můžeme k ní přidat mořskou řasu.
V kastrolu osmahneme cibulku, nastrouhaný zázvor, osolíme, pak přidáme cukr, nastrouhanou mrkev a koření, podlijeme. Chvilku dusíme doměkka a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Na závěr přidáme uvařenou čočku, dosolíme, zamícháme šťávu z pomeranče a naseknou zelenou nať dle výběru. Podáváme s čapátí nebo s basmati rýží.

0 komentářů: