Cizrna

Falafel tabouleh

11.12.15 ApiAstrum 0 Comments


250g suché cizrny (12h předem namočit)
1/2 svazku petrželky kudrnačky
1 cibule
4 stroužky česneku
lžička římského kmínu
lžička mořské soli
pepř
1/2 lžičky koriandru
špetka chilli

olej na smažení

bílý jogurt
česnek

harisa

Vše z prvního odstavce rozmixujeme dohromady, přendáme do misky a v lednici necháme těsto odpočinout. Z těsta potom tvarujeme placičky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. Podáváme s česnekovým jogurtem, posypané harisou se salátem tabouleh:

500g rajčat
1/2 svazku petrželky kudrnačky
1 citrón
1 cibule
olivový olej
mořská sůl
pepř
250g suchého kuskusu/bulguru/pohanky (uvaříme)

Na větší kusy nakrájíme rajčata, nasekáme petrželku, cibuli na malé kostičky a promícháme s uvařenou obilovinou. Dosolíme, opepříme, polijeme olivovým olejem a šťávou z citrónu.

0 komentářů: