Polévky

Ovesná posilující polévka

11.12.15 ApiAstrum 0 Comments


150g ovsa (nahý, bezpluchý)
2 lžičky soli
2l vody
kus mořské řasy
5 kuliček nového koření
5 bobkových listů
2 1cm tlusté plátky zázvoru
2 mrkve
1/4 celeru
1 cibule
hrst růžičkové kapusty
hrst nasekaných listů kadeřávku

Oves přes noc namočíme, vaříme ve stejné vodě, kterou jen osolíme a přidáme řasu asi 1 hodinu. Pak vylovíme bobokový list a nové koření a jen částečně nahrubo projedeme ponorným mixérem. Přidáme nastrouhanou mrkev a celer, nakrájenou cibuli, na 1/2 nebo 1/4 růžičky kapusty (podle toho jak máte velké) a kadeřávek. Chvíli povaříme do změknutí zeleniny. Dochucujte až na talíři pomocí shoyu, tamari nebo gomasia.

0 komentářů: