Zelenina

Ratatouile

10.12.15 ApiAstrum 0 Comments

Tradiční jídlo z Provence, voňavé zeleninové ragú lze podávat s rýží, těstovinami, s pečivem, zatepla i zastudena.


slunečnicový olej
1 lilek
2 papriky
500g rajčat
1 cibule
4-5 stroužků česneku
2 cuketky
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
provensálské bylinky

Rajčata, cukety a lilek nakrájíme na větší kusy nebo plátky. Papriky na proužky, cibuli na kostičky a česnek na plátky. Nejprve na pánvi na oleji opečeme lilek s cuketami dozlatova, osolíme, opepříme a hotové potom přesypeme do mísy, posypeme bylinkami a přiklopíme. To samé uděláme s cibulí, česnekem a paprikou, po chvíli přidáme rajčata a dusíme společně přiklopené doměkka, klidně trošku podlijeme. Obě zeleninové směsi smícháme a podáváme teplé nebo studené s pečivem. Většinou jsem narážela na recepty, kde se zelenina po smíchání ještě společně asi hodinu dusí na mírném ohni. To mi přijde zbytečné a myslím, že by i zelenina byla dost na kaši ;)

0 komentářů: