Zelenina

Zapečená špagetová dýně

3.12.15 ApiAstrum 0 Comments


3 špagetové dýně
ghí
1 pórek
100g sterilovaného nebo uvařeného hrášku
1 mrkev
2 rajčata nebo několik cherry rajčátek
2 lžičky Bambovy soli
4 vejce
rýžová smetana
50ml vody (rýžová smetana je hodně tuhá, jinak jí nebudete potřebovat)
5 stroužků česneku
tvrdý kozí sýr

Dýňě podélně rozpůlíme a vydlabeme jadérka, ty největší a buclaté si schováme stranou na usušení, budou se na jaře hodit. Dáme na plech a v troubě při 200°C pečeme 1 hodinu. Po lehkém zchladnutí lžičkou vyškrábneme špagetovitou dužinu do misky. Ghíčkem si vymázneme lehce pekáček a vrstvíme. Nejprve rozprostřeme 1/3 dýně 1/2 nakrájeného pórku, hrst hrášku, nastrouhanou mrkev a 1 lžičku Bambovy soli. Opět rozprostřeme část dýně a vrstvu opakujeme, jen mrkev jsem vyměnila za rajčata. Zakryjeme posledním dílem dýně a polijeme zálivkou, kterou si připravíme následovně: společně vymícháme vejce smetanu, vodu a utřený česnek. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapékat při 200°C na 45 minut nepřiklopené pěkně dozlatova :)

0 komentářů: