Koláče,

Hruškový koláč s kozím sýrem

30.1.16 ApiAstrum 2 Comments

Zajímavá, neobvyklá kombinace a naprosto skvělá, překvapující chuť. Dobrou chuť!


1 listové těsto (pokud možno co nejkvalitnější - celozrnné, bio, bez palmového tuku...)
4 velké hrušky
10 hřebíčků
200g tvrdého kozího sýra

Troubu předehřejeme na 180°C a velký plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme plát o velikosti plechu a opatrně přeneseme. Rovnoměrně poklademe nakrájenými hruškami (některé je potřeba i oloupat, nemají dobrou slupku), rozložíme hřebíčky a zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Nožem zarovnáme okraje a pečeme do zezlátnutí asi 30 minut.

2 komentáře:

  1. Hrušky s kozím sýrem mám ráda. Jak koláč v místě, kde leží hřebíček, chutná?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom místě je samozřejmě chuť hřebíčku dost koncentrovaná. Já ho ale k hruškám prostě musím mít!

      Vymazat