Smažené

Karbenátky z divoké rýže a červené čočky

16.1.16 ApiAstrum 0 Comments


200g červené čočky
200g divoké rýže
1 brokolice
100g lněného semínka
1 lžička mletého kmínu
1lžička himalájské soli
1 lžička kurkumy
1 lžička tymiánu
čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku
slunečnicový olej

brambory
1 lžíce ghí

Uvaříme si zvlášť v osolené vodě čočku (asi 10 minut) a rýži (asi 25 minut) a scedíme zbytky vody. Brokolici rozebereme na ružičky a vaříme asi 5 minut vodě, vyjmeme a po zchladnutí ještě nakrájíme na nejměnší růžičky. Lněné semínko rozmixujeme v elektrickém kafemlýnku a zalijeme vroucí vodou, promícháme necháme odstát. Vznikne tuhá kaše, která nahradí vejce. V míse rukou dobře promícháme všechny suroviny s koření a dosolíme. Mokrýma rukama tvarujeme karbenátka, které smažíme na oleji lehce z obou stran nebo je můžeme upéct v troubě. Podáváme se šťouchanými brambory a kvašenou zeleninou.



 http://jak-jinak.blogspot.cz/ © Copyright Andrea Ruňaninová
Informace lze v nezkrácené a neupravené podobě šířit nekomerčním způsobem pouze s tímto aktivním odkazem na tyto stránky a uvedenými zdroji, včetně celé této poznámky.

0 komentářů: