Dorty
Korpus:
250g mrkve (najemno nastrouhané)
200g vlašských ořechů (lehce opražené a nahrubo nasekané)
150g rozinek
50g strouhaného kokosu
1 lžička skořice
1/2 lžičky perníkového koření
agávový sirup dle chuti (není jinak potřeba)
2 lžíce kakaa
50g ovesných vloček
30g kustovnice
Poleva:
150g kešu
1 malý citrón
agávový sirup
1 vrchovatá lžíce kokosového oleje
vanilka nebo sušená bio pomerančová kůra
Kešu a rozinky alespoň na 1 hodinu namočíme. Mrkev scezené rozinky a ořechy s kořením rozmixujeme, spíše nahrubo. Vzniklou hmotu v míse promícháme rukou s vločkami, kokosem a kustovnicí. Je možné že budete pořebovat méně nebo více, vše záleží na kvalitě mrkve a "nacucanosti" rozinek. Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy a dáme do lednice.
Slijeme kešu a spolu s ostatními surovinami na polevu rozmixujeme dohladka. Rozetřeme na korpus a dáme na několik hodin uležet do lednice.
Mrkvový RAW perníkový dort s kustovnicí
250g mrkve (najemno nastrouhané)
200g vlašských ořechů (lehce opražené a nahrubo nasekané)
150g rozinek
50g strouhaného kokosu
1 lžička skořice
1/2 lžičky perníkového koření
agávový sirup dle chuti (není jinak potřeba)
2 lžíce kakaa
50g ovesných vloček
30g kustovnice
Poleva:
150g kešu
1 malý citrón
agávový sirup
1 vrchovatá lžíce kokosového oleje
vanilka nebo sušená bio pomerančová kůra
Kešu a rozinky alespoň na 1 hodinu namočíme. Mrkev scezené rozinky a ořechy s kořením rozmixujeme, spíše nahrubo. Vzniklou hmotu v míse promícháme rukou s vločkami, kokosem a kustovnicí. Je možné že budete pořebovat méně nebo více, vše záleží na kvalitě mrkve a "nacucanosti" rozinek. Směs rovnoměrně natlačíme do dortové formy a dáme do lednice.
Slijeme kešu a spolu s ostatními surovinami na polevu rozmixujeme dohladka. Rozetřeme na korpus a dáme na několik hodin uležet do lednice.
0 komentářů: