Indická kuchyně,
2 lžíce ghí
1 cibule
1/2 lžičky cejlonské skořice
1 lžíce curry (mild madras)
1 lžička třtinového cukru
1kg mrkve
3 cm zázvoru
2l vody nebo zeleninového vývaru
1 krabička obilné smetany
200g červené čočky
mořská sůl
V hrnci osmahneme na ghí cibuli, přidáme skořici, curry a cukr a pomalu opékáme do zkaramelizování. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a nastrouhaný zázvor, chvilku opékáme a zalijeme vývarem nebo vodou a pomerančovou šťávou. Přiklopíme a vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixujeme a přidáme smetanu a čočku. Vaříme dalších asi 10 minut. Podáváme s čerstvými bylinkami nebo lžící jogurtu.
Mrkvová polévka se zázvorem a červenou čočkou
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirsTz6f8Isvv9VDhyphenhyphen7y9xXXj4CDPLv7VrwfFGqU5g423HXrJb3CP6OKJ9ip1Ciua06IjZC-LeHynH_5WfgpgQ3HyqrC_Qtc21kDubFnesb2W9aW25sbmY2XSMtxPwne5YUpRr7dA5RcASj/s1600/DSC01782.jpg)
1 cibule
1/2 lžičky cejlonské skořice
1 lžíce curry (mild madras)
1 lžička třtinového cukru
1kg mrkve
3 cm zázvoru
2l vody nebo zeleninového vývaru
1 krabička obilné smetany
200g červené čočky
mořská sůl
V hrnci osmahneme na ghí cibuli, přidáme skořici, curry a cukr a pomalu opékáme do zkaramelizování. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a nastrouhaný zázvor, chvilku opékáme a zalijeme vývarem nebo vodou a pomerančovou šťávou. Přiklopíme a vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixujeme a přidáme smetanu a čočku. Vaříme dalších asi 10 minut. Podáváme s čerstvými bylinkami nebo lžící jogurtu.
0 komentářů: