Indická kuchyně,

Mrkvová polévka se zázvorem a červenou čočkou

30.1.16 ApiAstrum 0 Comments


2 lžíce ghí
1 cibule
1/2 lžičky cejlonské skořice
1 lžíce curry (mild madras)
1 lžička třtinového cukru
1kg mrkve
3 cm zázvoru
2l vody nebo zeleninového vývaru
1 krabička obilné smetany
200g červené čočky
mořská sůl

V hrnci osmahneme na ghí cibuli, přidáme skořici, curry a cukr a pomalu opékáme do zkaramelizování. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a nastrouhaný zázvor, chvilku opékáme a zalijeme vývarem nebo vodou a pomerančovou šťávou. Přiklopíme a vaříme asi 15 minut. Pak polévku rozmixujeme a přidáme smetanu a čočku. Vaříme dalších asi 10 minut. Podáváme s čerstvými bylinkami nebo lžící jogurtu.

0 komentářů: