Brambory,

Bramborové knedlíky plněné uzeným tempehem s dušeným celerovým salátem

19.2.16 ApiAstrum 0 Comments

Další tradiční české jídlo ve vegetariánském kabátku :) Je to mňamka!


Bramborové těsto:
1 kg brambor
2 vejce
350g hrubé špaldové mouky
sůl

Plňka:
200g uzeného tempehu
2 cibule
slunečnicový olej

Dušený celer:
1 velký celer
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce slunečnicového oleje na smažení
sůl
1/2 citrónu
2 lžíce sojové omáčky Tamari

Ve slupce uvařené vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl a mouku a vypracujeme tužší těsto. Na pomoučené pracovní desce vyválíme asi 5mm plát, který nakrájíme na čtverce. Plníme osmaženou směsí tempehu s cibulí a těsto dobře uzavřeme. Knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody, pochvíli vařečkou opatrně zamícháme, aby se nepřichytili ke dnu a otočíme. Vaříme je asi 8-10 minut. Podáváme s kvašenou zeleninou a dušeným celerem:
Celer oloupeme a nastrouháme najemno. V pánvi na oleji ho podusíme, a když začne měknout rozhrneme ho uprostřed pánve a dáme tam lehce zkaramelizovat cukr. Pak promícháme s celerem, osolíme a dusíme doměkka. Přilijeme Tamari a citrónovou šťávu, necháme prohřát a odstavíme.

0 komentářů: