Koláče

Toskánský rozmarýnový koláč

19.2.16 ApiAstrum 0 Comments


100g polenty
100g špaldové mouky
5 lžic olivového oleje
250g měkkého tvarohu
1 sáček vinného kamene (17g)
50g agávového sirupu
1 hrst rozinek
10g bio vanilkového cukru (ten s pravou vanilkou, vanilin je fuj chemka)
2-3 jablka
1 hrst mandlí nebo vlašských ořechů
200 ml rýžového mléka
1/2 lžičky mleté skořice
rozmarýn

Smícháme mouku, polentu a vinný kámen. Vyšleháme olej se sirupem, mlékem a tvarohem a dobře promícháme se suchou směsí mouky, polenty a kypřidla. Těsto vlijeme do vymazané a polentou vysypané koláčové formy, ozdobíme plátky jablek, posypeme rozinkami a nasekanými ořechy, poprášíme skořicí a posypeme rozmarýnem (s mírou). Pečeme 30-45 minut při 180°C, vše záleží na velikosti koláčové formy, potažmo na výšcě těsta.

0 komentářů: