Rýže,

Dýňová směs po asijsku s jasmínovou rýží

19.2.16 ApiAstrum 0 Comments



2 cibule
2 lžíce ghí
3 stroužky česneku
1/4-1 lžička chilli
1 vělší červená paprika
1 lžička koriandru
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
1 lžička mletého kmínu
500g dýňové dužiny
400g sterilovaných nebo čerstvých rajčat
300g kukuřičných zrn
1l  kokosového mléka
1 lžička tymiánu
1 lžička mořských řas Dulse
1 lžička oregana
1 pomeranč
mořská sůl
pepř
500g jasmínové rýže

V hrnci rozehřejeme ghí a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Pak přidáme chilli a nakrájenou papriku. Podlijeme trošku vodou, přidáme koření a směs chvilku dusíme. Přidáme dýni a rajčata nakrájené na malé kostky, kukuřici, promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Přisypeme tymián a naředíme pomerančovou šťávou. Na mírném ohni dusíme do změknutí dýně. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s kvalitní rýží.

0 komentářů: