Polévky

Hrachovka s mátou a se smetanou

26.2.16 ApiAstrum 0 Comments


500g zeleného hrachu
1 lžíce saturejky
2-2,5l vody nebo zeleninového vývaru
1 pórek
3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce ghí
1 velká cibule
200g uzeného tempehu
svazek čerstvé máty
krabička obilné smetany

Hrách na noc namočíme, druhý den slijeme a propláchneme. V nové vodě vaříme se saturejkou asi 1 hodinu. Rozmixujeme ponorným mixérem a vložíme nakrájený pórek, utřený česnek, osolíme a opepříme. V pánvi na ghí osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a tempeh dozlatova a přidáme do polévky. Když pórek změkne sejmeme z plotny, zakvedláme smetanu a vmícháme nasekanou mátu. Podáváme s chlebem, i jako hlavní jídlo, je vydatná.

0 komentářů: