Indická kuchyně,
600g čerstvého špenátu (nebo zmrazené listy)
1 větší cibule
1-2 lžíce ghí
3 jemně nasekané stroužky česneku
2,5cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/4 lžičky kajenského pepře
tmavá himalájská sůl Kala Namak
5 vajec
Špenát omyjeme a nakrájíme široké pruhy. V pánvi na ghí osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Potom vložíme zázvor, kurkumu a kajenský pepř. Dobře promícháme a přidáme čerstvý špenát, osolíme a přiklopíme. Když špenát zavadne vmícháme rozšlehaná vejce a za stáleho promíchávání je necháme ztuhnout. Pokud použijeme mražený špenát (listy!) dobře slijeme vodu po rozmrazení a přidáme ho až naposledy k umíchaným vejcím. Nedusíme pod pokličkou ale naopak necháme co nejvíce odpařit přebytečnou vodu. Podáváme s pečivem jako jsou placky naan, čapati nebo libanonský chléb.
Mufarka
Toto indické jídlo se podává obvykle s chlebem nebo plackami ke snídani.![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQNEoEeqkr6UmZGMtdDxUBJ39cjNKGsCsw_woZPbImPLvo2FgPhyW_yrfaoJDEYwene8ALgNEwmMEVyAXoTNFot8Ng51peIFO3MYPFMARekrWT_RvCCF1f93juA7Og2vnajgX_B18uUv92/s1600/DSC02007.jpg)
1 větší cibule
1-2 lžíce ghí
3 jemně nasekané stroužky česneku
2,5cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/4 lžičky kajenského pepře
tmavá himalájská sůl Kala Namak
5 vajec
Špenát omyjeme a nakrájíme široké pruhy. V pánvi na ghí osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Potom vložíme zázvor, kurkumu a kajenský pepř. Dobře promícháme a přidáme čerstvý špenát, osolíme a přiklopíme. Když špenát zavadne vmícháme rozšlehaná vejce a za stáleho promíchávání je necháme ztuhnout. Pokud použijeme mražený špenát (listy!) dobře slijeme vodu po rozmrazení a přidáme ho až naposledy k umíchaným vejcím. Nedusíme pod pokličkou ale naopak necháme co nejvíce odpařit přebytečnou vodu. Podáváme s pečivem jako jsou placky naan, čapati nebo libanonský chléb.