Nádivky a nákypy

Květáková nádivka s hraškou

26.2.16 ApiAstrum 0 Comments


1 květák
1 větší mrkev
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř
250g hrašky
300ml vody
přepuštěné máslo (ghí)
kukuřičná strouhanka

Květák rořežeme na růžičky a v osolené vodě jej uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a lehce pomačkáme šťouchadlem. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na kostičky, utřený česnek, koření osolíme a opepříme. Z hrašky a vody si rozmícháme těstíčko, nalijeme ke květáku a dobře promísíme. Zapékací formu vymažeme ghí a vysypeme strouhankou, vložíme do ní směs, trošku pomačkáme a pečeme při 200°C odkryté asi 1 hodinu (já použila vysokou formu na chlebíček). Krájíme po delším chladnutí jinak se nádivka rozpadne, nejsou tam žádná vejce! (konzistečně podobné polentě). Podáváme s bramborem, kaší nebo salátem.

0 komentářů: