Směsi koření

Provensálské bylinky I. (americká verze s levandulí)

23.2.16 ApiAstrum 0 Comments

Známá francouzská směs bylin se hodí se téměř ke všemu, dochucuje se s ní zelenina, omáčky, těstoviny, sýry, saláty apod. Podporuje dobré trávení a nezaměnitelně voní. Doporučuji koření v bio kvalitě, nejlepší je však to vypěstované s láskou a péčí na vlastní zahrádce ;)
Směs bylinek na našem trhu zakoupíte zpravidla sušenou. Složení přibližně v poměru 4 : 3 : 1 : 1 : 1 tymián, majoránka, saturejka, rozmarýn, levandulové květy, někdy dobromysl a jiné. Lze pochopitelně využít i bylinky čerstvé.


4 lžičky dobromysl (nebo tymián)
3 lžičky tymián (nebo majoránka)
1 lžička bazalka (nebo saturejka)
1 lžička rozmarýn
1 lžička levandule

Sušené byliny společně promneme mezi prsty nebo zlehka utřeme v hmoždíři a uložíme v dobře zavřené nádobce.