Polévky

Kopaničářská zelňačka

6.3.16 ApiAstrum 0 Comments


3l vody
250g bílých fazolí (suchých)
2 lžičky sušené saturejky
1 lžička kmínu
3 bobkové listy
3-4 brambory 
sůl, pepř1 velká cibule
olej nebo ghí
500g kysaného zelí
7 lžič ječné mouky
2 lžičky mleté červené papriky

Fazole namočíme přes noc, druhý den je uvaříme se saturejkou, bobkovým listem a kmínem v nové vodě. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme doměkka. Kysané zelí nakrájíme a podusíme krátce na cibuli, přidáme do polévky. Z papriky a mouky si připravíme zápražku, smícháme v hrnku s lažnou vodou a zakvedláme ji do polévky. Za stálého míchání provaříme, dochutíme a podáváme s chlebem.

0 komentářů: