Těstoviny a kuskus

Smetanová omáčka z hlívy zahuštěná kuzu

6.3.16 ApiAstrum 0 Comments


300g hlívy ústřičné
500ml vody
1 velká cibule
2 lžíce másla nebo ghí
1 krabička obilné smetany
asi 10 lžiček kuzu škrobu
mořská sůl
čerstvě umletý pepř
1 lžička mletého kmínu
1/2 citrónu
hrst petrželky

Na ghí zpěníme cibuli a přidáme nakrájenou hlívu, pokapeme citrónovou šťávou a chvilku dusíme. Osolíme, opepříme a přidáme kmín, podlijeme vodou. V kastrolku si smícháme kuzu s 300ml vody a za stálého míchání povaříme dokud nezprůhlední. Nalijeme do omáčky a necháme povařit. Dochutíme, zjemníme smetanou a vmícháme nasekanou petrželku.

0 komentářů: