Indická kuchyně,

Vermicelli se zeleninou (semiya upma)

11.3.16 ApiAstrum 0 Comments


250g rýžových nudlí (tenkých, vlasových) - Vermicelli
2 lžíce ghí
2 cibule
slunečnicový olej
kousek čerstvého zázvoru (nebo sušeného)
1 zelená chilli paprička (nemusí být)
100g faz. lusků
2 mrkve
150g hrášku
150g kukuřice
miska (hrst) naklíčené pískavice
1 lžička hořčičného semínka
špetka asafoetidy
špetka chilli
několik kari lístků
250ml vody

Vermicelli nalámeme (opatrně, střílí to všude :) a orestujeme na ghí do lehce zlatavé barvy. Ve větším kastrolu rozehřejeme olej, přidáme hořčičná semínka a když začnou prskat, přidáme nakrájenou cibuli, asafoetidu, kari lístky, případně nastrouhaný čerstvý zázvor a nasekanou chilli papričku. Když cibule zprůhlední přidáme ostatní zeleninu a dusíme do poloměkka s přidanou vodou. Pak vložíme orestované nudle, promícháme a přiklopíme. Vaříme dokud není vše hotové. Nebo jen chvíli promícháváme na ohni a přiklopené, odstavené necháme dojít samo. Podáváme s chutney nebo s pickles. Inspirace opět u Padhu na padhuskitchen.com

0 komentářů: