Březen,

Levandulová detoxikační koupel s epsomskou solí

24.4.16 ApiAstrum 1 Comments

Běžně prodávané pěny do koupele pokožku vysušují, protože obsahují saponáty a mohou jí i dráždit. Často jsou také chemicky převoněné. Epsomská sůl je známá svými blahodárnými účinky už stovky let. Taková koupel doplní tělu velmi potřebný hořčík a zárověň pomůže vyplavit z těla toxiny. Uvolňuje nervový systém, pomáhá při kožních obtížích a tiší bolest. Je obecně známé, že hořčík i síra se mnohonásobně více vstřebávají přes kůži než z trávicího traktu. Detoxikační koupele provádíme při ubývajícím měsíci.


2 lžíce olivového oleje
5 kapek levandulového esenciálního oleje
šálek epsomské soli
hrst sušené levandule
1/3 šálku jedlé sody

Pohled ayurvédy:
Koupele z projímavých solí obsahujících síran hořečnatý jsou prospěšné k redukování drobných zánětů v těle způsobovaných vlivy zvyšujícími pittu, jako je radiace, zvýšené množství UV záření, rentgenové paprsky a chemické znečisťující látky. Čím častěji býváte vystaveni tomuto typu vlivů, tím víc byste si měli takové koupele dopřávat. Dvakrát do týdne je však maximum. Takové koupele jsou obzvláště vhodné pro nemocniční personál, počítačové operátory a ty, kdo pracují se silnými chemikáliemi. Jsou také vhodné v případě celkových zánětů, svědění, při poštípání hmazem a při přetížení svalů.

1 komentář:

  1. To zní naprosto parádně. Hned bych si takovou koupel dala. Bohužel na sebe nemám moc čas, tak už ani nevím, kdy jsem si naposledy napustila plnou vanu vody s pěnou nebo solí. Když mám trochu víc času, tak ve vaně alespoň ležím a sprchuju se teplou vodou. I u toho se alespoň částečně uvolním.

    OdpovědětVymazat