Smažené

Ovesné karbanátky s rukolou a beluga kaší

24.4.16 ApiAstrum 0 Comments


250g drcených ovesných vloček
1 vejce
2 mrkve
1 velká cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
1 lžička provensálských bylinek
svazek listů rukoly
ghí
kukuřičná strouhanka
slunečnicový olej

500g tmavé čočky Beluga

Vločky spaříme vroucí vodou a necháme nabobtnat, osolíme a necháme vychladnout. Na ghí osmahneme cibuli a česnek a vložíme k vločkám. Rukolu opláchneme, nasekáme, vložíme do těsta. Přidáme koření a vejce, případně doladíme konzistenci strouhankou, a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky. Můžeme ješte zlehka obalit ve strouhance. Smažíme na oleji dozlatova a podáváme s čočkovou kaší.

0 komentářů: