Buchty
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
1 bio vanilkový cukr
3/4 hrnku bílého bio jogurtu
1 sáček vinného kamene
2 vejce
obilné mléko na doředění těsta
500g čerstvých jahod
Mléko, jogurt, žloutky a cukr mixujeme v mixéru asi 2 minuty. Směs vmícháme do mouky s cukrem a vinným kamenem a vlijeme do vymazaného a vysypaného menšího plechu. Těsto rozhrneme k okrajům, aby tam byla vyšší vrstva, poklademe ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Jogurtová bublanina s jahodami
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg9JL26rRmnpZ2iNIKlxYHz5t9joQzDQ2y96lmwPGzkzzeLbUiIR_bN_5FnEq1aDQzysjYLEbEo0_Vcn9dHs-f3yQRCUDLqSydUSiOBjWCgpbljjIe47wwJ1DkOmNDerM7qlxMHXq5wXNE/s1600/DSC03910.jpg)
1/3 hrnku třtinového cukru
1 bio vanilkový cukr
3/4 hrnku bílého bio jogurtu
1 sáček vinného kamene
2 vejce
obilné mléko na doředění těsta
500g čerstvých jahod
Mléko, jogurt, žloutky a cukr mixujeme v mixéru asi 2 minuty. Směs vmícháme do mouky s cukrem a vinným kamenem a vlijeme do vymazaného a vysypaného menšího plechu. Těsto rozhrneme k okrajům, aby tam byla vyšší vrstva, poklademe ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
0 komentářů: