Buchty
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
1/3 hrnku třtinového cukru
1 bio vanilkový cukr
3/4 hrnku bílého bio jogurtu
1 sáček vinného kamene
2 vejce
obilné mléko na doředění těsta
500g čerstvých jahod
Mléko, jogurt, žloutky a cukr mixujeme v mixéru asi 2 minuty. Směs vmícháme do mouky s cukrem a vinným kamenem a vlijeme do vymazaného a vysypaného menšího plechu. Těsto rozhrneme k okrajům, aby tam byla vyšší vrstva, poklademe ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
Jogurtová bublanina s jahodami
1/3 hrnku třtinového cukru
1 bio vanilkový cukr
3/4 hrnku bílého bio jogurtu
1 sáček vinného kamene
2 vejce
obilné mléko na doředění těsta
500g čerstvých jahod
Mléko, jogurt, žloutky a cukr mixujeme v mixéru asi 2 minuty. Směs vmícháme do mouky s cukrem a vinným kamenem a vlijeme do vymazaného a vysypaného menšího plechu. Těsto rozhrneme k okrajům, aby tam byla vyšší vrstva, poklademe ovocem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
0 komentářů: