Pizzy a slané koláče
250g celozrnné špaldové mouky
50g ghí
2 velká bio vejce
1 malý pórek
hrst vlašských ořechů
250g žampionů
2 lžíce ghí
200ml rýžové smetany
2 bio vejce
1 lžička mořské soli
1 lžička mletého kmínu
3 lžičky čerstvě nasušených kvetoucích tymiánových větviček
Hnětením mouky s ghí a vejci vypracujeme hladké těsto. Na ghí osmahneme nakrájený pórek, pak přidáme žampiony, sůl a kmín a krátce podusíme. Z těsta vyválíme tenký plát a vykrájíme kolečka, kterým zahneme okraje, aby nevytekla náplň. Na těsto rodělíme žampiony s pórkem a zalijeme vyšlehanou směsí smetany, vajec a tymiánu. Nakonec posypeme umletými vlašskými ořechy a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 190°C.
Miniquiche se žampiony
50g ghí
2 velká bio vejce
1 malý pórek
hrst vlašských ořechů
250g žampionů
2 lžíce ghí
200ml rýžové smetany
2 bio vejce
1 lžička mořské soli
1 lžička mletého kmínu
3 lžičky čerstvě nasušených kvetoucích tymiánových větviček
Hnětením mouky s ghí a vejci vypracujeme hladké těsto. Na ghí osmahneme nakrájený pórek, pak přidáme žampiony, sůl a kmín a krátce podusíme. Z těsta vyválíme tenký plát a vykrájíme kolečka, kterým zahneme okraje, aby nevytekla náplň. Na těsto rodělíme žampiony s pórkem a zalijeme vyšlehanou směsí smetany, vajec a tymiánu. Nakonec posypeme umletými vlašskými ořechy a dáme na 20 minut do trouby vyhřáté na 190°C.
0 komentářů: