Pečivo

Paleo "chléb" s domácí čokoládou

24.6.16 ApiAstrum 0 Comments

Je bez mouky a vajec (náhradou je zde psyllium) a plný proteinů, je totiž jen z ořechů a semínek :) Můžete ho udělat naslano i nasladko, do formy na chlebíček nebo jako muffiny. Můžete do něj přidat  mrkev, řepu nebo jablka. Já ho zkusila s kousky čokolády.


2 lžíce prášku psyllia
1 a 1/2 hrnku vody
1/2 hrnku mandlí
1/2 hrnku lískových ořechů
1/2 hrnku sezamu
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku dýňových semínek
1/2 hrnku lněných semínek
1 lžička mořské soli
olivový olej
3 lžíce kokosového oleje
nasekaná domácí čokoláda dle libosti

Troubu předehřejeme na 175°C. V misce smícháme psyllium s vodou a nechá chvilku bobtnat. Směs semen a ořechů osolíme a lehce opražíme s olivovým olejem, pak v mixéru párkrát propulzneme. Smícháme s gelem z psyllia a přidáme nasekanou čokoládu. Vše dobře promícháme, nejlépe rukou a naplníme do kokosovým olejem vymazaných forem na muffiny. Pečeme 45 minut. V chlebíčkové formě asi 1  hodinu. Inspirováno na Green Kitchen Stories ;)

0 komentářů: