Zavařeniny
500g černého rybízu
500g jahod
300g třtinového cukru
1 cirón
10g citrónového pektinu
2 vrchovaté lžíce utřené sušené meduňky
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit ovoce, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři rozetřeme sušenou meduňku na co nejjemnější prášek a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme do zuhnutí a současně sbíráme pěnu vzniklou vařením. Horkou hmotou plníme přpravené čisté skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Džem z černého rybízu a jahod s meduňkou

500g jahod
300g třtinového cukru
1 cirón
10g citrónového pektinu
2 vrchovaté lžíce utřené sušené meduňky
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit ovoce, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři rozetřeme sušenou meduňku na co nejjemnější prášek a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme do zuhnutí a současně sbíráme pěnu vzniklou vařením. Horkou hmotou plníme přpravené čisté skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
0 komentářů: