Rýže

Rizoto na karí s tempehem

13.7.16 ApiAstrum 0 Comments

Jednoduchá pochoutka z kvalitní rýže na rizoto s nádechem indické kuchyně.


500g rýže Arborio
1,2-1,5l vody nebo zeleninového vývaru
2 lžíce ghí nebo oleje
1 velká cibule
1 hrnek kukuřice
1 hrnek nasekaných česnekových výhonů
2 mrkve nebo karotky
200g ricotty nebo obilné smetany
1 lžička Curry mild
1 lžička ostrého kari
mořská sůl
200g uzeného tempehu
slunečnicový olej

Dobře propláchnutou rýži uvaříme doměkka. V pánvi na ghí zpěníme nakrájenou cibuli, potom kukuřici, hrášek a nastrouhanou mrkev. Osolíme, případně trochu podlijeme, a krátce podusíme. Na závěr přidáme smetanu nebo ricottu a karí. Na talířích posypeme rizoto osmaženým tempehem a nasekanou čínskou pažitkou.

0 komentářů: