Zavařeniny
1kg broskví (vypeckovaných)
200g třtinového cukru (podle chuti broskví)
1/2 cironu
15g citrusového pektinu
1 lžička utřeného sušeného rozmarýnu
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit na kostičky nakrájené broskve, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři rozetřeme sušený rozmarýn na co nejjemnější prášek a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme asi 20-30minut, zase podle typu broskví, mají hodně vody tak je potřeba jí trochu odvařit.
Nakonec můžeme trohu pomačkat šťouchadlem. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Broskvová marmeláda s rozmarýnem
Miluji bylinkové marmeládky :) Tahle by vás mohla trošku povzbudit a dobře naladit...
200g třtinového cukru (podle chuti broskví)
1/2 cironu
15g citrusového pektinu
1 lžička utřeného sušeného rozmarýnu
Předem si připravíme sklenice a víčka-pečlivě je umyjeme a vyvaříme. Do hrnce dáme vařit na kostičky nakrájené broskve, cukr, šťávu z citronu a pektin. V hmoždíři rozetřeme sušený rozmarýn na co nejjemnější prášek a přisypeme do hrnce.
Rozvařujeme asi 20-30minut, zase podle typu broskví, mají hodně vody tak je potřeba jí trochu odvařit.
Nakonec můžeme trohu pomačkat šťouchadlem. Sbíráme pěnu vzniklou vařením a horkou hmotou plníme skleničky, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
0 komentářů: