Smažené
1 velký patizón
hladká mouka
4 vejce
sůl
sušené provensálské bylinky
kukuřičná strouhanka
slunečnicový olej
1,5kg brambor
sůl
máslo nebo ghí
obilné mléko
Patizón umyjeme a nakrájíme na 5mm tenké plátky, velkým nožem to jde dobře. Mladý patizón nemusíme loupat, vydlabeme pouze jádřince. Obalíme v trojobale a necháme okapat olej na ubrouscích. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a okurkovým salátem.
Bylinkové řízky z patizónu s brkaší

1 velký patizón
hladká mouka
4 vejce
sůl
sušené provensálské bylinky
kukuřičná strouhanka
slunečnicový olej
1,5kg brambor
sůl
máslo nebo ghí
obilné mléko
Patizón umyjeme a nakrájíme na 5mm tenké plátky, velkým nožem to jde dobře. Mladý patizón nemusíme loupat, vydlabeme pouze jádřince. Obalíme v trojobale a necháme okapat olej na ubrouscích. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a okurkovým salátem.
0 komentářů: