Smažené
1 velký patizón
hladká mouka
4 vejce
sůl
sušené provensálské bylinky
kukuřičná strouhanka
slunečnicový olej
1,5kg brambor
sůl
máslo nebo ghí
obilné mléko
Patizón umyjeme a nakrájíme na 5mm tenké plátky, velkým nožem to jde dobře. Mladý patizón nemusíme loupat, vydlabeme pouze jádřince. Obalíme v trojobale a necháme okapat olej na ubrouscích. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a okurkovým salátem.
Bylinkové řízky z patizónu s brkaší
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6FxpkyuRpxa18sk2MBN1JnlCUNh12LXbxSwvP3aBFc0ycaHqLBEscUGd180MNK81GE9IckufX2BA8zbo-EyTrSEbbs4PjHJF4sXplPbm2iRCg_Erep9jMgfIxjuEurEn0ViAlZmOOMq69/s1600/DSC04873.jpg)
1 velký patizón
hladká mouka
4 vejce
sůl
sušené provensálské bylinky
kukuřičná strouhanka
slunečnicový olej
1,5kg brambor
sůl
máslo nebo ghí
obilné mléko
Patizón umyjeme a nakrájíme na 5mm tenké plátky, velkým nožem to jde dobře. Mladý patizón nemusíme loupat, vydlabeme pouze jádřince. Obalíme v trojobale a necháme okapat olej na ubrouscích. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a okurkovým salátem.
0 komentářů: