Pizzy a slané koláče

Zeleninová vegan pizza na plech

31.8.16 ApiAstrum 0 Comments



Na 2 placky:
350g semolinové mouky na pizzu
200ml vlažné vody
20g droždí
2 lžíce olivového oleje

Omáčka:
250g pasaty nebo rozmixovaných čerstvých rajčat
1 lžička sušené bazalky
3 stroužky česneku

Náplň:
olivový olej
sůl, pepř
250g žampionů
1 lžička mletého kmínu
1-2 lžičky majoránky
4 stonky řapíkatého celeru
1 červená paprika
miska naklíčeného munga
150g kukuřice

tofu natural

Ve vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a vypracujeme pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v teple kynout.
Žampiony osmahneme na pánvi s kořením, přidáme nakrájenou zeleninu, mungo a kukuřici a dusíme do změknutí. Trošku bude potřeba to podlít vodou.
Hotové těsto roztáhneme rukama do tenka, vytvarujeme trochu okraje, aby se vešla na velký plech. Potřeme celou omáčkou, nasypeme směs a trochu postrouháme tofu. Pečeme při 220°C asi 20 minut.

0 komentářů: