Pizzy a slané koláče
Na 2 placky:
Zeleninová vegan pizza na plech

Na 2 placky:
350g semolinové mouky na pizzu
200ml vlažné vody
20g droždí
2 lžíce olivového oleje
Omáčka:
250g pasaty nebo rozmixovaných čerstvých rajčat
1 lžička sušené bazalky
3 stroužky česneku
Náplň:
olivový olej
sůl, pepř
250g žampionů
1 lžička mletého kmínu
1-2 lžičky majoránky
4 stonky řapíkatého celeru
1 červená paprika
miska naklíčeného munga
150g kukuřice
4 stonky řapíkatého celeru
1 červená paprika
miska naklíčeného munga
150g kukuřice
tofu natural
Ve
vodě rozmícháme droždí a vlijeme do mouky, přidáme olej a vypracujeme
pružné nelepivé těsto. Přikryjeme v misce, zaprášíme moukou a necháme v
teple kynout.
Žampiony osmahneme na pánvi s kořením, přidáme nakrájenou zeleninu, mungo a kukuřici a
dusíme do změknutí. Trošku bude potřeba to podlít vodou.
Hotové
těsto roztáhneme rukama do tenka, vytvarujeme trochu
okraje, aby se vešla na velký plech. Potřeme celou omáčkou, nasypeme směs a trochu postrouháme tofu. Pečeme při 220°C asi 20 minut.
0 komentářů: