Bulgur

Bulgur s hráškem a čerstvou mátou

15.10.16 ApiAstrum 0 Comments


500g bulguru
2 cibule
2 lžíce ghí
2 bobkové listy
4 hřebíčky
kousek skořicové kůry
1/4 lžičky chilli
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
asi hrnek hrášku
svazeček čerstvého koriandru
svazeček čerstvé máty
vlašské ořechy
Bulgur si uvaříme předem podle návodu. V pánvi rozpálíme ghí a vložíme bobkové listy, hřebíček a skořici. Necháme rozvonět a přidáme nakrájenou cibuli. Restujeme do zesklovatění a přidáme chilli a zázvor. Pak vsypeme hrášek, nasekané čerstvé lístky koriandru a máty a několik minut podusíme. Vmícháme do uvařeného bulguru a servírujeme s vlašskými ořechy.

0 komentářů: