Brambory

Zapečené brambory s dijonskou hořčicí

19.10.16 ApiAstrum 0 Comments


10-12 brambor
6 mrkví
2 cibule
olej/ghí/máslo
1 lžíce kurkumy
100g špaldové mouky
10 jarních cibulek nebo mladých pórků
svazeček listů čerstvého estragonu
750ml obilného mléka
1 krabička obilné smetany
5 lžic dijonské hořčice
1 lžička mořské soli
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžíce shoyu omáčky

V pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Pak přidáme kurkumu a po chvíli i mouku. Krátce osmahneme, pozor nesmí se to připálit! Cibulku nebo pórek nakrájíme na kolečka a promísíme s nasekaným estragonem v míse a vmícháme kurkumovou cibuli. Ve vyšší nádobě rozkvedláme mléko, smetanu, hořčici, sůl, zázvor a shoyu. Smícháme s kurkumovou cibulí s pórkem. Polovinu oloupaných na plátky nakrájených brambor narovnáme do vymazaného pekáčku, na ně očištěnou na plátky nakrájenou mrkev a zalijeme polovinou směsi. Narovnáme zbylé brambory a zalijeme zbytkem směsi. Pečeme zprudka asi hodinu.

0 komentářů: