Hrách,

Dýňový guláš se žampiony zahuštěný hraškou

15.10.16 ApiAstrum 0 Comments


2 cibule
olej/ghí/máslo
2 malé dýně
500g žampionů
mořská sůl
pepř
1 malá cuketa
1 lžíce tymiánu
hraška na zahušťování

Na oleji necháme změknout cibuli, osolíme a přídáme nakrájené žampiony, pepř a tymián. K osmahlým houbám vhodíme na kostičky nakrájenou dýňovou dužinu, promícháme a zalijeme vodou. Dusíme do změknutí, ke konci přidáme ještě nakrájenou cuketu. Omáčku zahustíme hraškou, která i výborně dochucuje a zahušťuje, k tomu navíc jídlo obohatí o bílkoviny. Je ale potřeba jí nějakou dobu povařit, asi 15 minut. Podáváme s oblíbenou přílohou, ideálně obilovinou.

0 komentářů: