Soja

Rajská omáčka se sojovým masem a pórkem

19.10.16 ApiAstrum 1 Comments


1 cibule
slunečnicový olej
4 lžičky třtinového cukru
2/3 lžičky skořice
8 bobkových listů
8 kuliček nového koření
2 tuby rajského protlaku
asi 6 lžic ječné mouky
mořská sůl
kořeněná sůl (Bambova apod.) nebo zeleninový bujon
150g sojového granulátu (malé kousíčky)
1 malý pórek
1 citrón

Na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Potom koření a chvíli ještě restujeme. Přidáme protlak, zalijeme vroucí vodou, asi 1,5l a přilijeme namočené sojové maso v 500ml vroucí vody a kořeněné soli. Na závěr zahustíme ječnou moukou a provaříme s nakrájeným pórkem, osolíme, vymačkáme citrón a případně ještě dosladíme.

1 komentář:

  1. Galetta1/27/2025

    Ta rajská omáčka vypadá fakticky úchvatně. Jako nekecám, když na ní koukám, tak se mi sbíhají sliny. A jestli je to s masem nebo bez masa s tofu, tak je mi fakt jedno. Když je dobře ochucená omáčka, tak to fakt nepoznáte. Ale zdraví celkově mě zajímá. V poslední době se teda zajímám o spánek. Čtu si třeba tady zajímavé informace o tom, jak si vybrat matraci.

    OdpovědětVymazat