Ječné kroupy

Knedlíčky z ječných krup s uzeným tempehem a kysaným zelím

21.11.16 ApiAstrum 0 Comments


500g ječných krup
1,5l vody
mořská sůl
mletý muškátový oříšek
bylinky a semínka na obohacení těsta

uzený tempeh
olej
kysané zelí

Kroupy propláchneme a přes noc namočíme. Ve stejné vodě, kterou přisolíme, kroupy uvaříme. Větší část uvařených krup pomeleme v mlýnku na maso, získáme tím těsto, které tak dobře lepí, že nepotřebuje vejce ani mouku. Vmícháme zbylé kroupy, sůl, lněné semínko, petrželku a muškátový oříšek. Těsto dobře propracujeme a mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky, které asi 5 minut vaříme (dokud nevyplavou). Podáváme s osmahnutým tempehem a s kysaným zelím.

0 komentářů: