Ječné kroupy
Knedlíčky z ječných krup s uzeným tempehem a kysaným zelím
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXGEgrgNjudYnOHFmWJUzshQP4lSXX3aFvB3dEJAdozNzSLfW5zHgaFdz0Qx79_lhyuzWAI3XlOawm3Tt4YAWoPxNT4HHwYjDoDpjCWOzprnc9jqmAfNZzpaN9ipmN5t-8D-qysERjCKV4/s1600/DSC05105.jpg)
500g ječných krup
1,5l vody
mořská sůl
mletý muškátový oříšek
bylinky a semínka na obohacení těsta
uzený tempeh
olej
kysané zelí
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme. Ve stejné vodě, kterou přisolíme, kroupy uvaříme. Větší část uvařených krup pomeleme v mlýnku na maso, získáme tím těsto, které tak dobře lepí, že nepotřebuje vejce ani mouku. Vmícháme zbylé kroupy, sůl, lněné semínko, petrželku a muškátový oříšek. Těsto dobře propracujeme a mokrýma rukama tvarujeme knedlíčky, které asi 5 minut vaříme (dokud nevyplavou). Podáváme s osmahnutým tempehem a s kysaným zelím.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj330A3UoBPiVFqX7rSX8rhf8cJ9GnEeNl0ii6LOpX590Mp6Nc9UA43qIZA21ctNG75tJW98asI6hqp90RGlcvmLSAu79ZMvZku2yt3oqfh88Iezyu1Yz2fQ97m98ypazPGW_XgqrjCxOOo/s1600/DSC05100.jpg)
0 komentářů: