Polévky
2l vody nebo zeleninového vývaru
4 brambory
hrst sušených hub (nebo čerstvých žampiónů)
200ml obilné smetany (nemusí být)
sůl
pepř
mletý kmín
ječná mouka nebo hraška na zahuštění
1-2 vejce
kopr (čerstvý nebo i sušený)
Do hrnce s vodou dáme vařit oloupané brambory, nakrájené na malé kostky, a houby. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Vaříme asi 15 minut, potom zahustíme a zakvedláme rozšlehaná vejce, chvíli ještě povaříme. Na závěr zjemníme smetanou a vmícháme čerstvý kopr.
Kulajda
2l vody nebo zeleninového vývaru
4 brambory
hrst sušených hub (nebo čerstvých žampiónů)
200ml obilné smetany (nemusí být)
sůl
pepř
mletý kmín
ječná mouka nebo hraška na zahuštění
1-2 vejce
kopr (čerstvý nebo i sušený)
Do hrnce s vodou dáme vařit oloupané brambory, nakrájené na malé kostky, a houby. Osolíme, opepříme a přidáme kmín. Vaříme asi 15 minut, potom zahustíme a zakvedláme rozšlehaná vejce, chvíli ještě povaříme. Na závěr zjemníme smetanou a vmícháme čerstvý kopr.
0 komentářů: