Koláče

Obrácený jablečný koláč

1.11.16 ApiAstrum 0 Comments


Na těsto:
150g změklého másla
1 sáček vanilkového cukru (1-2 lžíce)
100g třtinového cukru
3 vejce
kůru a šťávu z 1/2 bio citrónu
200g pšeničné bio mouky
150g vlašských ořechů, jemně mletých
1 sáček bezfosfátového kypřícího prášku
200ml vody

Na jablečný podklad:
mletá skořice
asi 6 středních jablek, kyselejších
třtinový cukr a máslo na vymazání a vysypání formy
50g mandlových lupínků

Změklé máslo a cukr ušleháme do pěny. Pak promícháme s vejcem, citrónovou kůrou i šťávou a postupně zapracováváme mouku, ořechy, prášek do pečiva a vodu. Jablka rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jádřinců. Dobře vymazanou formu vysypeme cukrem a na dno nasypeme mandlové lupínky. Vyložíme jablky slupkou nahoru a lehce poprášíme skořicí. Přes jablka rozetřeme těsto a pečeme při 150°C 90 minut.

0 komentářů: