Čočka,

Khicheri

19.12.16 ApiAstrum 0 Comments

Jednoduchý detoxikační pokrm. A bez ostrého koření vhodný jako první jídlo po očistných kůrách.


500g rýže basmati
300g čočky
2 lžíce oleje nebo ghí
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
čerstvě namletý pepř
2 cibule
1/4 lžičky chilli
2 lžičky kurkumy
1 lžička Garam Masaly

Čočku den předem namočíme, druhý den slijeme a propláchneme. Rýži propláchneme a s čočkou uvaříme doměkka. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme zázvor a utřený česnek, pak chilli a Garam Masalu. Osolíme, opepříme, přidáme scezenou rýži a čočku, kurkumu, zalijeme asi 2 litry vody. Na mírném plameni vaříme doměkka.

0 komentářů: