Cukroví a sušenky
375g hladké špaldové mouky
125g třtinového cukru (za část dáme vanilkový cukr)
250g másla
2 žloutky
kůra z 1 citrónu
domácí rybízová marmeláda
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout minimálně na hodinu. Pak těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary, do poloviny z nich vykrojíme ještě nějaký malý tvar nebo kolečko uprostřed. Pečeme při 160°C 5-10 minut dorůžova, záleží na tloušťce vyválenéného těsta. Vychladlé slepujeme marmeládou a necháme pár dnů uležet, aby změkly.
Linecké koláčky (rodinný recept)
Je to klasický recept, kde jsem vyměnila mouku a cukr za kvalitnější. Udělala jsem je velké a zabalila do papírových obalů od CD. Budou to malé dárečky pro známé a přátele :)![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhttW9dEDSktwvCv1Hkyv1drxXCmqpwPa2XmRfwiPTZbuzJr9FJif1XtBJSzCcm_EwToEzoxj6Kp8Eii0Sb4g3qb5n7TAtlhVXfM42I13YshdRr2Shyphenhyphen2Nf9K5by9P8ZrymxQbbKp7EBafhM/s1600/DSC05563.jpg)
125g třtinového cukru (za část dáme vanilkový cukr)
250g másla
2 žloutky
kůra z 1 citrónu
domácí rybízová marmeláda
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout minimálně na hodinu. Pak těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme libovolné tvary, do poloviny z nich vykrojíme ještě nějaký malý tvar nebo kolečko uprostřed. Pečeme při 160°C 5-10 minut dorůžova, záleží na tloušťce vyválenéného těsta. Vychladlé slepujeme marmeládou a necháme pár dnů uležet, aby změkly.
0 komentářů: