Buchty

Krkonošský bramborový koláč s jablky a mákem

13.12.16 ApiAstrum 0 Comments


100g třtinového cukru
100g máku
200g hladké špaldové mouky
100g uvařených brambor
3 vejce
2 jablka
100ml (obilné) smetany
50g másla/ghí/kokosového oleje
20g vanilkového cukru
10g prášku do pečiva bez fosfátů

Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky, případně nastrouháme, brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme se smetanou, přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a mletý mák. Úplně na závěr vmícháme rozpuštěný tuk, ne horký! Dobře promícháme a těsto dáme do vymazané dortové formy. Pečeme při 150°C asi 1 hodinu.
Můžeme ještě udělat polevu: 3 lžíce vařícího obilného mléka, 2 lžíce citrónové šťávy a třtinový cukr (rozmixovaný na moučku). Suroviny promísíme dohladké konzistence, rozetřeme na povrch koláče a necháme ztuhnout. Já to už bohužel nestihla :o

0 komentářů: