Polévky

Provensálská polévka z pečeného česneku

15.12.16 ApiAstrum 0 Comments

Tato polévka má teda pořádnou sílu! Pro milovníky česneku je to hotová delikatesa! Moc doporučuji.


7 palic česneku
olivový olej
4 lžíce ječné mouky
2,5l zeleninového vývaru
1 lžíce sušeného tymiánu
velká hrst polévkových těstovin
mořská sůl
čerstvě umletý pepř
bazalka na ozdobu

Upečeme česnek. Neloupeme ho, jen stačí rozpůlit přes stroužky, a ty dát řeznou stranou na pekáč s olejem. Pečeme asi hodinu při 180°C. Z upečeného česneku snadno sundáte celou slupku vcelku. Upečené stroužky i s olejem přendáme do hrnce a zasypeme moukou, promícháme a rozmačkáme šťouchadlem. Když se směs propojí, zprudka jí opečeme. Vznikne jíška, kterou zalijeme vývarem a přisypeme tymián. Vaříme asi 20 minut, ke konci přidáme těstoviny. Dosolíme, opepříme a podáváme s čerstvou bazalkou a domácím kváskovým chlebem.

0 komentářů: