Těstoviny a kuskus

Těstoviny carbonara se žampiony

1.12.16 ApiAstrum 0 Comments


500g těstovin
2 žloutky
200ml rýžové smetany na vaření
50g nastrouhaného parmazánu
olivový olej
200g uzeného tempehu
250g žampiónů, očištěných a nakrájených
tymián šušený nebo čerstvý
3 stroužky česneku
mořská sůl
čerstvě namletý pepř

Těstoviny uvaříme podle návodu. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájený tempeh a chvíli opékáme. Pak přidáme žampiony, tymián a utřený česnek, osolíme, opepříme a opékáme dozlatova. V misce prošleháme žloutky, smetanu a sýr. Můžeme přidat i trochu vývaru z těstovin. Směs promícháme s horkými těstovinami, rozdělíme na talíře a zasypeme žampionovou směsí z pánve.

0 komentářů: