Ječné kroupy

Hlívový kuba na přepuštěném másle

1.12.16 ApiAstrum 0 Comments


500g ječných krup
přepuštěné máslo (ghí)
1 velká cibule
300g hlívy
sůl, pepř
1 lžička mletého kmínu
5 stroužků česneku
2 lžičky sušené majoránky

Kroupy spaříme, propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Trvá to asi hodinu, podle velikosti krup. Na ghí opečeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i hlívu. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, utřený česnek a majoránku. Nasypeme ke scezeným krupkám a dobře promícháme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, lehce přitlačíme a pečeme při 180°C asi 45 minut. Těsně před koncem můžeme ještě pokapat povrch máslem.

0 komentářů: