Ječné kroupy
500g ječných krup
přepuštěné máslo (ghí)
1 velká cibule
300g hlívy
sůl, pepř
1 lžička mletého kmínu
5 stroužků česneku
2 lžičky sušené majoránky
Kroupy spaříme, propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Trvá to asi hodinu, podle velikosti krup. Na ghí opečeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i hlívu. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, utřený česnek a majoránku. Nasypeme ke scezeným krupkám a dobře promícháme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, lehce přitlačíme a pečeme při 180°C asi 45 minut. Těsně před koncem můžeme ještě pokapat povrch máslem.
Hlívový kuba na přepuštěném másle
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2V3TtscZ5-Ehn-soY1t1H-RsycXGVVFmUIQMR74o4O1cy1gISdZanQddefzsXgGN7QA_3RC_IfKO6Gi85hAfAXOb9sv-4WxDIGBOitDaLCwd9yXXTXQSqS1VlJlzHqUwCS1vU9CezrHmV/s1600/DSC05356.jpg)
500g ječných krup
přepuštěné máslo (ghí)
1 velká cibule
300g hlívy
sůl, pepř
1 lžička mletého kmínu
5 stroužků česneku
2 lžičky sušené majoránky
Kroupy spaříme, propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Trvá to asi hodinu, podle velikosti krup. Na ghí opečeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme i hlívu. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, utřený česnek a majoránku. Nasypeme ke scezeným krupkám a dobře promícháme. Přendáme do máslem vymazaného pekáčku, lehce přitlačíme a pečeme při 180°C asi 45 minut. Těsně před koncem můžeme ještě pokapat povrch máslem.
0 komentářů: