Ječné kroupy
Žampionová omáčka s knedlíčky z ječných krup
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCw_N-Th3DpY5aVnIzWXpJDH9TAqKnNgsUsRw2Fj6uzb_nph9icHF4Nn2OKU5v_jIY7tpI8NKpjjX7ljdvvvLL4QRfOICNVkXqiEU1FN06GnCoIdYKRpd6BhPnLEh4g-mi2cxMgpyjf1N8/s1600/DSC05160.jpg)
Knedlíčky připravíme podle návodu v příspěvku zde.
1,5l vody
krabička rýžové smetany
2 lžíce másla, ghí nebo oleje
250g žampionů
1 cibule
5 lžic ječné mouky
citrónová šťáva podle chuti
Bambova sůl na dochucení
mořská sůl
pažitka nebo petrželka
Jemně nakrájenou cibuli a nakrájené žampiony osmahneme na tuku. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme asi 15 minut. Přidáme smetanu rozkvedlanou s moukou a trochou vody a vaříme ještě asi 10 minut. Dochutíme citónovou šťávou a bylinkami. Podáváme s ječnými knedlíčky.
0 komentářů: