Fazole,

Fazole na kari s pohankou

30.1.17 ApiAstrum 0 Comments

Zahřívací jídlo do těchto vytrvale zmrzlých dnů ;) Hořčičné semínko, zázvor, pórek, fazole, pohanka.


500g pohanky
sůl
1,5l vody nebo zeleninového vývaru

1 velká cibule
2 lžíce oleje/ghí
2 lžičky černých hořčičných semínek
kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru
bylinková sůl
1 lžička kurkumy
1 lžička koriandru mletého
1 lžička curry (jemné/ostré)
1 pórek
250g žampiónů
250g uvařených fazolí
250g rajčatového pyré

Pohanku vaříme podle návodu a necháme nabobtnat. V pánvi orestujeme nakrájenou cibuli s hořčičnými semínky a nastrouhaným zázvorem. Osolíme. Pak přidáme nakrájené žampiony a pórek, trošku podlijeme, přiklopíme a chvíli dusíme. Zalijeme rajčatovým pyré, vložíme fazole a koření a ještě společně chvíli dusíme. Podáváme s pohankou.

0 komentářů: