Pomazánky

Kalifornské guacamole

9.2.17 ApiAstrum 0 Comments

A zase to avokádo.... Měla jsem jich hodně a když všechny naráz dojdou (změknou) je to akorát ke konzumaci, jinak se rychle začnou kazit. Proto kupuji radši ty trošku tvrdší a optimální zralost si doma ohlídám. Často se stává u těch měkkých, že je koupíte už zkažené. Jinak zralost se prý dobře pozná tak, že jde prstem lehce uloupnout stopka. Ale je to matoucí, protože v obchodech uloupnete stopku i těm tvrdším. A ty rozhodně takhle pěkně vidličkou nerozmačkáte. Jsou unavené z dlouhé cesty a delší doby od sklizně. Proto to taky asi není pro nás teď a tady úplně nejvhodnější strava, ale já mám ráda zpestření. Ostatně jsme ho taky dlouho nekupovali, pro již zmiňované pochybnosti a taky jeho neustálé zdražování.....

4 avokáda
1-2 rajčata
1/2 citrónu
1-2 stroužky česneku
1/2 cibule
1/4 lžičky římského kmínu
pár kapek chilli omáčky nebo papričkového oleje

Dužinu avokáda rozmačkáme vidličkou, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a cibuli, šťávu z citrónu, utřený česnek a rozdrcený kmín. Dobře promícháme a ihned podáváme. Inspirováno na guacamole.cz

0 komentářů: