Rýže

Rýžový nákyp s jablky

19.2.17 ApiAstrum 0 Comments

Vděčné jídlo pro všechny malé strávníky, ale i mlsné dospěláky. Nejlepší je samozřejmě klasika s meruňkami, ale ty teď nemám...


500g mléčné rýže nebo rýže arborio
1l rýžového mléka
1 lžíce ghí nebo sezamového oleje
kůra z 1 bio citrónu
2 lžíce vanilkového cukru
špetka soli
špetka skořice
6-8 vajec
4 jablka
mandlové lupínky

Rýži uvaříme podle návodu v mléce s cukrem, solí a skořicí a necháme trochu vychladnout. Pak vmícháme tuk, kůru z citrónu a vyšlehaná vejce (z bílků můžeme udělat sníh). Směs vrstvíme do vymazaného pekáčku střídavě s jablky a nakonec zasypeme mandlovými plátky. Pečeme při 180°C až hodinu, do zezlátnutí povrchu.

0 komentářů: