Smoothie

Ranní zelené smoothie s meduňkou

18.4.17 ApiAstrum 2 Comments

Dnes jsme s dětmi nastartovali den s tímto nápojem ;) mňamka! Zelená dávka zdraví a energie. Trošku jsem se obávala výsledné chuti s tím řapíkatým celerem a i konzistence. Ovoce se zeleninou totiž moc nekombinuji, tady navíc ješte s avokádem....Vzniklo ale jemné a velmi lahodné smoothie, čistě jen z ovoce a zeleniny, bez dalších surovin typu (rostlinné mléko, chia, vločky, ořechy nebo nutričně výhodné prášky). Dáte si také občas ráno takovou vzpruhu? Je to fakt znát, ten energičtější start do celého dne. Moc doporučuji! V létě bych mohla snídat smoothies denně, mají i ochlazující efekt. Taky si ho moc v zimě nedopřáváme.... Jo a dala jsem do něj čerstvou meduňku, krásně voní a uklidňuje mysl :)


1/2 velkého ananasu
2 avokáda
2 banány
6 stonků řapíkatého celeru
svazeček čerstvé mladé meduňky

Vše společně rozmixujeme ve výkonném mixéru a co nejdříve zkonzumujeme (kvůli oxidaci vitamínů, je rychlá). Taky jsem si uvědomila, že nikdy nenapíšu výsledné množství nápoje, což je důležité právě pro to rychlé zkonzumování..... Podle tohoto návodu mi vzniklo asi 1,2l smoothie.

2 komentáře:

  1. Tak toto zní skvěle! To budu muset vyzkoušet. Já jsem si teď zvykla si každé ráno dávat energetický nápoj lift off a to mě vždycky spolehlivě nakopne. Lepší než káva. Říkala jsem si ale, že bych také mohla začít po ránu pít smoothie. Přecejen ty benefity nejde přehlížet. A příprava nezabere skoro žádný čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, tak to já zase po ránu spíše dávám smoothie. Občas, když jsem hodně unavený, tak do toho přidám i kratom a to pak dokáže člověka pěkně nakopnout. Celkově je v tomto kratom podle mě super. Jestli nemáte zkušenost, tak to někdy zkuste. Myslím si, že je to mnohem lepší než kdejaké energetické nápoje. Alespoň je to přírodní.

      Vymazat