Smažené,

Květák v hrašce s batátovo-mrkvovou kaší

5.5.17 ApiAstrum 0 Comments

Hrašku mám ráda na zahušťování omáček a polévek. Je to takové malé ošálení, skrytá luštěnina nebo naopak také dobře promyšlené jídlo pro vegetariány, když není zbytí jak tam jinak tu luštěninu do jídla přidat ;) Luštěniny by ale měli jíst často i nevegetariáni, je to přeci tajemství dlouhověkosti našich dědů a babiček jak se uvádí v reklamě na Hrašku! Není to ale vtip, je to fakt. Luštěniny obsahují velmi hodnotné rostlinné bílkoviny a další jiné důležité látky. Hrašku koupíte v každé zdravé výživě. A mají hned několik druhů! K obalování nepotřebujete žádná vejce, míchá se jen s vodou. Takže i vegani si pochutnají ;) 


květák nebo brokolice
hraška na obalování nebo obyč. hraška s libovolným kořením a trochou soli
olej na smažení
batáty
mrkev

Batáty si oloupeme a nakrájíme na menší kousky (budou dřív hotové), mrkev stejně tak. Vaříme v osolené vodě do změknutí až lehkého rozvaření, scedíme (zeleninový vývar si necháme třeba na polévku) a hned v hrnci rozšťoucháme.
Květák nebo brokolici rozdělíme na malé růžičky a obalíme v kašičce z hrašky (hraška s vodou, žádné vejce). Květák si můžete i lehce předvařit v mírně osolené vodě. Smažíme pozvolna ze všech stran a necháme okapat přebytečný olej na ubrousek. Podáváme s čerstvou listovou zeleninou, kysaným zelím nebo s klíčky.

Nebo brokolici?

0 komentářů: